Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



האם כדאי להתמחות במשרד עורכי דין גדול?

בישראל לומדים מידי שנה אלפי סטודנטים למשפטים. רובם מתעתדים להיות עורכי דין בישראל. סטודנטים רבים מחפשים התמחות דווקא במשרד עורכי דין גדול, בתקווה שהדבר יהווה בשבילם פלטפורמה להצלחה כעורכי דין בישראל. האם התמחות במשרד עורכי דין גדול היא בהכרח ארובה לכך? ומה דורשת התמחות במשרד גדול? על שאלות אלה ואחרות ננסה לענות במאמר זה.

האם כדאי להתמחות במשרד עורכי דין גדול?

מהם היתרונות בהתמחות במשרד עורכי דין גדול?

ניתן למנות יתרונות רבים בהתמחות במשרד עורכי דין גדול. להלן שלושה מהם:

1. שכר גבוה – ככל שמשרד עורכי הדין בו עובדים גדול יותר, כך השכר גבוה יותר (על-פי סקר שערכה חברת "קודקס").

עם זאת, בתקופת ההתמחות הפער בשכר בין משרד עורכי דין גדול לבינוני אינו משמעותי במיוחד. כך, מסקר שערכה חברת "עוקץ מערכות" עלה, כי מתמחה המועסק במשרד עורכי דין בינוני מרוויח בממוצע 6,390 ₪ בחודש, לעומת 6,430 ₪ בממוצע בחודש שמרוויח מתמחה המועסק במשרד עורכי דין גדול. מאידך, מתמחה המועסק במשרד עורכי דין קטן צפוי להרוויח בממוצע רק 5,620 ₪ בחודש.

2. פתח לאפשרויות קידום נחשקות – התמחות במשרד עורכי דין גדול מאפשרת לעיתים קרובות אפשרויות קידום נחשקות במשרדים אלה בהמשך הדרך כעורכי דין בישראל. לדברי עו"ד מאיר לינזן, השותף המנהל במשרד עורכי הדין "פוקס-הרצוג-נאמן", המונה כ- 170 עורכי דין, יותר ממחצית מהמתמחים במשרד ממשיכים לעבוד שם כעורכי דין בישראל.

כמו כן, גם אם אפשרויות קידום שכאלה חסומות בפני מתמחים באותו משרד, הרי שהתמחותם במשרד עורכי דין גדול ודאי תהווה להם לעזר בקורות החיים שלהם, כאשר ינסו לקבל משרה קבועה כעורכי דין בישראל במשרד עורכי דין גדול אחר.

3. יצירת קשרים – התמחות במשרד עורכי דין גדול מאפשרת יצירת קשרים עם עורכי דין בכירים. אחד הדברים החשובים ביותר כיום במקצוע עריכת דין, לאור הצפת שוק עורכי הדין בישראל, הוא קשרים טובים עם עורכי דין בישראל הנמצאים בעמדות השפעה.

פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מהם החסרונות בהתמחות במשרד עורכי דין גדול?

כמו כל דבר במציאות החיים המורכבת שבה אנו חיים, גם בהתמחות במשרד עורכי דין גדול ישנם מספר חסרונות:

1. שעות עבודה רבות – החסרון המרכזי בהתמחות במשרד עורכי דין גדול הוא שעות העבודה הרבות. מתמחה במשרד עורכי דין גדול נדרש לעבוד מינימום 12 שעות ביממה, עובדה היוצרת חוסר פרופורציה מסוים ביחס לשכר המשולם להם.

2. משימות שאינן משפטיות – חסרון נוסף בהתמחות במשרד עורכי דין גדול, הוא עומס משימות שאינן משפטיות באופן מובהק, אשר מוטלות לעיתים על המתמחים הצעירים, כגון שליחויות, עמידה בתורים ארוכים ועוד.

3. אווירה במשרד – עבודה במשרד עורכי דין גדול, בו עובדים עשרות עורכי דין, משפיעה מטבע הדברים על אווירה פחות משפחתית במשרד. כמו כן, האווירה יכולה להיות לפעמים מלחיצה, לאור עומס תיקים שיש להגיש עד לדד-ליין מסוים. נראה, שגם התחרות הקיימת בין המתמחים הרבים במשרד, גם אם באופן סמוי, אינה תורמת לאווירה במשרד.

עם זאת, יש לציין שמשרדי עורכי דין גדולים ערים לבעיה, ופועלים בדרכים רבות ומגוונות לפתרונה.

מה צריך כדי להתקבל להתמחות במשרד עורכי דין גדול?

ציונים טובים במוסד לימודים נחשב, הינו תנאי הכרחי, אך לא מספיק. בניגוד למחשבה המקובלת, כי הציונים הם הדבר החשוב ביותר למי שרוצה להתקבל למשרד עורכי דין גדול, האישיות והאופי של המועמד חשובים לא פחות. כפי שמעיד עו"ד מאיר לינזן, הציונים מהווים קריטריון חשוב מאוד בבחירת מתמחים, אולם חשובה להם גם פעילות התנדבותית ויחסי אנוש. כמו כן, המועמדים נדרשים לעיתים קרובות לשליטה גבוהה בשפה האנגלית.

סיכום

במאמר זה עמדנו על היתרונות והחסרונות המרכזיים שבהתמחות במשרד עורכי דין גדול, וכן על הנתונים הנדרשים ממועמד שרוצה להתקבל להתמחות במשרד כזה.

אז האם כדאי להתמחות במשרד עורכי דין גדול? הכל תלוי בשאיפות שלכם, באופי שלכם ובמוכנות שלכם להשקיע. אם אתם מוכנים לעבור שנה אחת של עבודה מאומצת על-מנת ליהנות מהיתרונות הרבים שמציע משרד עורכי דין גדול לעתיד שלכם כעורכי דין בישראל – לכו על זה!

*האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מידע חשוב נוסף