Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



    רשלנות רפואית בעקבות ניתוח חניכיים (מדריך משפטי)

    ניתוח חניכיים הוא הליך ניתוחי כירורגי לטיפול בבעיות ודלקות המופיעות באזור החניכיים. מה קורה במצב בו עולה חשד כי הרופא המטפל פעל ברשלנות בעת הניתוח? המאמר הבא ידון בכך.

    רשלנות רפואית בעקבות ניתוח חניכיים (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    הסיכונים בביצוע ניתוח חניכיים

    ניתוח חניכיים הוא ניתוח עדין ומורכב בשל הפעולות הפולשניות שבו, בנוסף לדימומים חריפים שעלולים להתרחש כתוצאה מטראומה מקומית שנגרמה לרקמות.

    ביצוע רשלני של הליך יכול להוביל לתפירת האזור באופן לקוי או לגרום לאיכות תפרים נמוכה ולנזק אסתטי.

    במידה והניתוח בוצע באופן רשלני עקב חוסר מיומנות או ניסיון מספק, הדבר עלול לגרום לנזקים בעצבי הרקמות עקב שימוש לקוי במכשור החד או יצירת רגישות יתר לחום או קור בחלל הפה עקב חשיפה מיותרת של שורש השן.

    במידה ואכן, בוצע מחדל רפואי כלשהוא, ניתן יהיה לתבוע פיצויים בגין רשלנות רפואית.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      איך ניתן להוכיח רשלנות רפואית בניתוח חניכיים?

      • התרשלות – יש להצביע על העובדה שהרופא המטפל התרשל בביצוע הניתוח או ברכיבים אחרים שהובילו לביצוע ניתוח לקוי. יש להוכיח כי הרופא סטה מן הסטנדרט הסביר הרפואי.
      • נזק – על המטופל להוכיח כי נגרם לו נזק, יחד עם זאת, במקרים של היעדר הסכמה מדעת לניתוח, אין צורך להוכיח נזק, שכן אי ההסכמה לניתוח מספיק כדי לעמוד על רשלנות הרופא.

      את הנזק, ניתן להוכיח על ידי חוות דעת של רופא מומחה שיוכיח כי לא בוצע במטופל הטיפול הסטנדרטי הנדרש.

      מהי הסכמה מדעת?

      הסכמה מדעת היא הסכמת המטופל, באופן מלא ומיודע, לכך שיבוצע ניתוח או הליך רפואי אחר בגופו. למעשה, הסכמתו של אדם מדעת לביצוע הניתוח היא חשובה והכרחית לפני ביצוע הניתוח.

      • קשר סיבתי – יש צורך בקשר סיבתי בין התרשלות הרופא לבין הנזק שנגרם למטופל..

      מהם מקרי הרשלנות הנפוצים בניתוחי חניכיים?

      אי חובת הגילוי – כשהרופא לא עומד באחריותו לגלות למטופל פרטים באשר לניתוח שהוא עתיד לעבור ולא מסביר למטופל מהי מהות הניתוח שהוא עומד לעבור, מטרת הניתוח, התועלת הצפויה של הניתוח, סיכויי ההצלחה, וכדומה ולאחר הסבר זה, דואג לקבל את הסכמתו מדעת כמצוין לעיל הדבר ייחשב כדי רשלנות.

      רשלנות רפואית טרם ביצוע הניתוח – אבחון והכנה שגויים מצד הרופא והתאמת ניתוח שלא בהכרח מתאים למטופל שבהמשך הוביל לפגיעה בו, אי מיצוי חלופה רפואית אחרת קלה יותר.

      רשלנות רפואית בניתוח עצמו – מקרים בהם במהלך הניתוח הרופא ביצע פרוצדורה רפואית לא מקצועית שהובילה לנזקים בגופו של המטופל, שלא היו נגרמים אילו היה מבצע את הניתוח על פי הסטנדרט הרפואי המקובל.

      רשלנות רפואית לאחר הניתוח – לאחר הניתוח על הרופא לעקוב אחר מצבו הרפואי של המטופל ולראות האם נדרשים שינויים בהרגלים של המנותח לטובת שמירה על בריאותו.

      שימו לב, כשמגישים תביעת רשלנות רפואית יש להוכיח כי הרופא המטופל לא היה מיומן ולא פעל בכללי הזהירות המקובלים.

      איך להעריך את הנזק והפיצוי המבוקש?

      במקרים בהם, מטופלים שנעשה להם נזק נדרשו לשלם סכומים גבוהים על טיפולים נוספים כתוצאה מכך, ניתן יהיה לתבוע את סכומם, את הפגיעה בהיקף עבודתם ובאיכות חייהם ככל שהדבר השפיע על כך, זאת בנוסף לנזקים לא ממוניים של כאב וסבל משמעותיים.

      את ההערכה יש לעשות טרם הגשת התביעה עצמה וזאת בכדי לוודא כי התביעה תגיע לסיומה כשהניזוקים ממצים את כלל זכויותיהם.

      בסיכומו של דבר, בכדי לוודא שההליכים המשפטיים יסתיימו לטובת הנפגעים, חשוב לקבל ייעוץ משפטי טרם הגשת התביעה עצמה.

      טעויות או אי דיוקים מקריים עלולים לא לעלות כדי רשלנות ובמקרה שכזה תשקיעו מכספם וזמנכם לשווא, במקרים בהם הרופא שיניים מתעלם מאחד הפריטים שהיה עליו להקפיד עליהם, תוכל לעמוד לזכותכם טענת רשלנות.

      *האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף