Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



    תנאי קיזוז תגמולי ביטוח לאומי בגין תאונות דרכים (מדריך משפטי)

    תאונות דרכים, למרבה הצער, הפכו להיות דבר שבשגרת החיים במדינה, החל מתאונת "פח" קלה או טוטאלית, דרך פגיעות גוף "רגילות" (כמו חבלות יבשות, שריטות, סחרחורות, בחילות וכיו"ב) וכלה בתאונות דרכים קשות הגורמות לנפגעי גוף בדרגות שונות של חומרה.

    אמנם כל תאונת דרכים תזכה את הנפגע בפיצוי כלשהו, אך אם תאונת דרכים תהווה גם תאונת עבודה בגינה הנפגע יקבל (או יוכל לקבל) תמלוגים מהביטוח הלאומי הרי שכל שקל שיקבל יקוזז מכל סכום פיצוי שייקבע לו בבית המשפט- ולכן חשוב לדעת כיצד למקסם את סכום הפיצוי (!).

    תנאי קיזוז תגמולי ביטוח לאומי בגין תאונות דרכים (מדריך משפטי)

    תוכן עניינים

    תאונת דרכים "רגילה"

    כאשר המדובר בתאונת דרכים רגילה בה סובל הנפגע פגיעות גוף, יגיש תביעה לבית המשפט כנגד חברת הביטוח בגין פוליסת ביטוח החובה בה בוטח ובית המשפט בסופו של דבר, יפסוק לנפגע סכום פיצוי שיגיע כולו לידי הנפגע.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מה קורה כאשר תאונת דרכים היא גם תאונת עבודה?

      במקרה כזה, עומדת לנפגע שתי אופציות לתביעה והוא יכול לבחור באחת או בשתיהן:

      1. תביעה לביטוח הלאומי –
      • תביעה לדמי פגיעה – תביעה שאותה יוכל הנפגע להגיש עד 12 חודשים לאחר אירוע התאונה ושאותם יוכל הנפגע לקבל בגין עד 3 חודשים (דמי פגיעה= 75% משכר הנפגע ב-3 החודשים האחרונים לחלק ב-90).
      • תביעה לנכות – אם לנפגע נותרה נכות, יגיש לביטוח הלאומי תביעת נכות ויוכל לקבל קצבת נכות או מענק נכות חד פעמי.
      1. תביעה לבית המשפט- נגד חברת הביטוח (ביטוח חובה), במסגרתה יתבע הנפגע את כל הנזקים שנגרמו לו לרבות נכות (באם ישנה), הפסדי שכר לעבר ולעתיד, הוצאות רפואיות, עזרת צד ג', כאב וסבל והוצאות נסיעות. בית המשפט יבחן ויקבע לנפגע סכום פיצוי כולל.

      אך דע – מה שקיבלת מהביטוח הלאומי יקוזז מסכום הפיצוי הכולל!

      כידוע, אין מתנות חינם ואין כפל מבצעים. ברגע שתאונת הדרכים מהווה גם תאונת עבודה, הרי שכל סכום שיתקבל מהביטוח הלאומי יקוזז מסכום הפיצוי הכולל שאותו יפסוק בית המשפט לנפגע (שכן הביטוח הלאומי עשוי לתבוע את חברת הביטוח בתביעת שיפוי בעתיד).

      יצוין, כי גם אם נקבע כי חברת הביטוח הייתה אחראית חלקית לנזקי הנפגע ותחויב בפיצוי חלקי, עדיין יקוזזו הכספים באופן יחסי מתגמולי הביטוח הלאומי שקיבל הנפגע.

      ולא רק זאת, אלא שאף אם הנפגע לא הגיש בפועל תביעה לביטוח הלאומי, הרי שבית המשפט יערוך "קיזוז רעיוני" ויקזז את הכספים שהיה יכול הנפגע לקבל לו היה מגיש תביעה לדמי פגיעה ונכות לביטוח הלאומי שכן, ההנחה שהזכות קיימת לנפגע ועליו לנצלה.

      ואם הביטוח הלאומי נתן יותר תגמולים מאשר הפיצוי הכולל?

      לעיתים (גם אם לא ממש קרובות), יעניק הביטוח הלאומי תגמולים גבוהים יותר מסכום הפיצוי הכולל שפסק בית המשפט ואז מה ?  התביעה בבית המשפט בעצם "נבלעת" בתוך כספי התמלוגים שקיבל הנפגע והוא לא יהיה זכאי לכלום מחברת הביטוח.

      במקרה של תביעה נבלעת, הסיכוי היחיד שנפגע יקבל משהו מהסכום הכולל יהיה אם הודיע הנפגע לביטוח הלאומי שעתיד הוא לתבוע את חברת הביטוח ואז יהיה זכאי לתשלום בשיעור של 25% מסכום הפיצוי הכולל בכל מקרה ובנוסף לתגמולים.

      לכן וטרם נרוץ להגיש תביעה לכאן או לכאן או לשני המקומות, חשוב להתייעץ  עם מומחה ולחשוב כיצד ניתן למקסם ככל הניתן את התביעה המוגשת לבית המשפט, כך וככל שסכום הפיצוי יהיה גבוה יותר, הרי שלאחר קיזוז התגמולים (גם קיזוז רעיוני), יוותר הנפגע עם סכום פיצוי גבוה יותר.

      *האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף