Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



    באיזה סוג של משרד עורכי דין מומלץ להתמחות

    בסיומו של התואר הראשון במשפטים, יחלו הבוגרים, בתקופת ההתמחות, העומדת כיום על שנה. מגוון האפשרויות להתמחות הוא גדול, שכן ניתן להתמחות במסגרת משרד עורכי דין ובמסגרות אחרות. עבור מי שמעוניין להתמחות במשרד, קיימת הדילמה באיזה סוג של משרד עורכי דין, מומלץ להתמחות. במאמר זה, נעמוד על סוגי המשרדים השונים ונציג את היתרונות והחסרונות.

    באיזה סוג של משרד עורכי דין מומלץ להתמחות

    ניתן לחלק את משרדי עורכי הדין בישראל לשני סוגים עיקריים: בוטיק וכלבו. משרד הבוטיק, מתמחה בתחום משפטי אחד או במספר תחומים המשיקים זה לזה. לעומתו, משרד הכלבו, עוסק ברשת רחבה של נושאים. חלוקה נוספת של משרד עורכי דין, היא חלוקה על פי גודל. ניתן להתמחות במשרדים קטנים, בינוניים, גדולים וגדולים מאוד.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      משרד עורכי דין – בוטיק

      המונח "בוטיק" מתייחס למשרד עורכי דין, אשר מתמחה בתחום משפטי אחד מסוים, או במספר תחומים המשיקים זה לזה. ניתן למצוא משרדי בוטיק, בתחומים שונים, למשל, דיני משפחה, דיני עבודה, רשלנות רפואית וכיו"ב.

      מטבע הדברים, התמחות במשרד בוטיק, משמעותה, כי המתמחה נחשף לתחום משפט אחד, או למספר מצומצם של תחומים. להתמחות מסוג זה, יש יתרון ברור של התמקצעות יסודית בענף משפטי מסוים. במהלך תקופת ההתמחות הקצרה, מצליח המתמחה לרכוש ידע רב בתחום הספציפי ואף לנהל תיקים באופן עצמאי.

      הממליצים על התמחות במסגרת של משרד עורכי דין כזה, טוענים כי ערכו המקצועי של המתמחה במשרד בוטיק, הוא רב יותר שכן הוא רוכש ידע ממוקד והבנה משפטית עמוקה בתחומי העיסוק של המשרד.

      משרד עורכי דין – כלבו

      בשונה ממשרד הבוטיק, משרד הכלבו, חולש על מספר רב של תחומים משפטיים ולרוב, מוגדרים משרדי הכלבו, כמשרדים אזרחיים – מסחריים העוסקים במגוון רחב מאוד של תחומים, לרבות, מקרקעין, נזיקין, הוצאה לפועל, חוזים וכיו"ב.

      התמחות במשרד כלבו, חושפת את המתמחה למספר רב של תחומים, כאשר הוא מתנסה בסוגים שונים של תיקים. התומכים בהתמחות במשרד כלבו, סבורים כי בתקופת ההתמחות, חשוב כי המתמחה ייחשף לכמה שיותר נושאים, על מנת להרחיב את אופקיו ולאפשר לו, לקבל החלטה יותר טובה, על תחום ההתמחות המתאים לו.

      אז מה עדיף?

      יתרונו של האחד, הוא חסרונו של האחר. כך עולה מן הדברים. משרד עורכי דין הפועל בשיטת הבוטיק, מאפשר למתמחה לסיים את ההתמחות עם ידע משפטי רב בתחום אחד, אולם חסר הוא את הידע הבינתחומי של המתמחה במשרד כלבו. המתמחה במשרד כלבו מכיר מגוון של תחומים, אך חסר הוא את ההתמקצעות הממוקדת והיסודית לה זכה המתמחה במשרד בוטיק. המסקנה אפוא היא כי לכל בחירה, יתרון וחסרון ולכן, כל סטודנט, צריך לבחור את המשרד המתאים לו, על פי אופיו האישי והעדפותיו.

      האם לגודלו של המשרד יש חשיבות?

      ההבדל בין משרד עורכי דין בוטיק, לבין משרד עורכי דין כלבו, ברור ויש יתרונות וחסרונות לכל בחירה. לגודלו של המשרד, ישנה גם משמעות בבחירת ההתמחות:

      1. עיסוק בתחום המסחרי: המבקש להשתלב בתחום המסחרי, רצוי כי יתמחה במשרד עורכי דין גדול, שכן מרבית המשרדים המסחריים, מעסיקים עורכי דין אשר התמחו במשרד גדול. כמו כן, חברות שונות המעסיקות עורכי דין, מקנות יתרון לעורכי דין אשר התמחו במשרד מסחרי גדול.

      2. פוטנציאל להישאר במשרד: משרד עורכי דין גדול, מעסיק מספר מתמחים (בניגוד למשרד קטן המעסיק בדרך כלל מתמחה בודד) והפוטנציאל להישאר במשרד ולהשתלב בו כעורך דין לאחר ההתמחות, גדול יותר.

      3. עבודה עם עורכי דין רבים: המתמחה במשרד גדול, עובד עם מספר רב של עורכי דין ונחשף לשיטות עבודה שונות, לאופיים השונה של עורכי דין וכיו"ב.

      סטודנטים למשפטים יכולים להתמחות במשרד עורכי דין קטן כגדול ולהתמחות במשרד בוטיק או במשרד כלבו. לכל בחירה, היתרונות והחסרונות שלה ואין ספק כי כל סטודנט, צריך לעשות את השיקולים הרלוונטיים לו ולבחור במקום המתאים לו ביותר.

      *האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף