Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



    הדרך אל הגלימה – כיצד להפוך לעורך דין בישראל

    מקצוע עריכת הדין בישראל הופך למקובל יותר ויותר ככל שהשנים חולפות. ניתן להצביע על מספר סיבות לכך אך ככל הנראה, בראשן עומדת סיבה אחת עיקרית: האפשרויות שנפתחות בפני עורכי דין.

    הדרך אל הגלימה – כיצד להפוך לעורך דין בישראל

    סיום תואר ראשון במשפטים כשלעצמו, פותח דלות רבות עבור בעלי התואר. קל וחומר, לאחר קבלת רישיון עורך דין. רבות מדברים על ההצפה של עורכי דין בארץ אך למעשה חלק מהם כלל לא עוסק בעריכת דין אלא בתחומים אחרים אשר לעיתים קשורים לעריכת דין ולעיתים כלל לא.

    לאחר קבלת הרישיון, יכול עורך דין לבחור לעבוד בסקטור הציבורי או הפרטי, במשרד קטן או גדול, בחברה, בבתי משפט או בגופים שונים. סטודנטים למשפטים אשר בוחרים תחום התמחות, סבורים כי לאחר ההתמחות, יתקשו לעסוק בתחום אחר, אם ירצו בכך. לאור דעתם זו, הם נלחצים מאוד לקראת הבחירה במקום ההתמחות.

    חשוב לציין כי אין מקום להילחץ כלל וכלל. עורכי דין רבים התמחו בתחום משפטי אחד ובחרו לפנות אל דרך שונה לאחר קבלת הרישיון.

    היכן ניתן ללמוד לתואר ראשון במשפטים בכדי להיות עורך דין? מתי צריך להתחיל לחפש התמחות והיכן כדאי לעשותה? מה קורה לאחר תום ההתמחות ועד קבלת הרישיון?

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      לימודי תואר ראשון במשפטים

      בעבר, ניתן היה ללמוד תואר ראשון במשפטים באוניברסיטאות ובמספר מכללות מצומצם. בעשור האחרון נפתחו כמה מכללות למשפטים ברחבי הארץ כך שכיום, ניתן ללמוד משפטים במגוון של מוסדות.

      אם הנכם מתלבטים היכן ללמוד משפטים, עורכי דין יאמרו לכם כי העיקר הוא ללמוד, להשקיע ולסיים את התואר בציונים טובים. ההבדלים בין המוסדות השונים אינם משחקים תפקיד גדול במציאת מקום התמחות ובקבלה לעבודה כעורך דין צעיר.

      משרדי עורכי דין מראיינים כמות רבה של מועמדים ובסופו של יום, הכריזמה והנחישות הם אלו אשר יסייעו לכם להתקבל לעבודה.

      לימודי התואר הראשון במשפטים אינם שונים מכל תואר ראשון אחר במובן זה שיש להשקיע הרבה זמן בלימודים.

      ברוב המוסדות, לימודי משפטים בשנה הראשונה מתמקדים בעיקר בקורסי החובה אך בשנה השנייה ואילך, ישנה בחירה מגוונת של קורסי בחירה.במהלך הלימודים יש להתחיל בחיפושים אחר התמחות. מתי צריך להתחיל לחפש? איך בוחרים מקום להתמחות?

      רוצה להיות עורך דין? תתמחה!

      נכון לימים אלו, תקופת ההתמחות עומדת על שנה אחת בלבד. ישנם משרדי עורכי דין אשר דורשים תקופה של טרום התמחות אך חשוב לזכור כי תקופה זו איננה נספרת כחלק משנה ההתמחות.

      מציאת התמחות הנה מקור ללחץ ולחששות מצד סטודנטים למשפטים וזאת למרות שהמציאות הוכיחה כי כולם מוצאים מקום להתמחות בו. בבתי הספר למשפטים, ניתן לראות כיום סטודנטים אשר עוד בשנה הראשונה ללימודיהם, מתחילים לדבר על תקופת ההתמחות.

      אין ספק כי זהו שלב מוקדם מאוד לחיפוש התמחות כאשר גם משרדי עורכי דין אינם נוהגים לסגור התמחות עם סטודנטים בשנה א'.

      חלק נכבד מן הסטודנטים למשפטים מתחילים בחיפוש סטאז' במהלך השנה השנייה ללימודים. היתרון שבחיפוש בשלב זה, הוא היכולת להתרשם ממגוון של משרדי עורכי דין, להתרגל לסיטואציה של ראיונות בפני עורך דין ועוד.

      חיפוש התמחות בשלב מוקדם מאפשר לסטודנטים להתחיל טרום התמחות, כך שישנה הזדמנות לבדוק האם תחומי ההתמחות של משרד עורכי דין, מעניינים את הסטודנט והאם הוא רואה עצמו משתלב כמתמחה במשרד.

      השאלה היכן להתמחות היא עניין אינדיבידואלי ביותר אשר תלוי בגורמים שונים:

      1. תחום ההתמחות: ישנם סטודנטים אשר רוצים להיות במשרד עורכי דין לעבודה ואחרים רוצים לעסוק בתחום הפלילי.

      2. גודל המשרד: יש אנשים אשר יפרחו במשרדי עורכי דין גדולים ואחרים דווקא מעדיפים משרד עורכי דין קטן.

      3. בתי משפט: התמחות בבתי משפט שונה מהתמחות במשרד. התמחות במשרד עורכי דין מספקת את הידע הפרקטי של כתיבת כתבי טענות, בניית תיק, הכנת עדים לחקירות ועוד. לעומת זאת, התמחות בבית משפט איננה התמחות פרקטית אלא אופייה הוא אקדמי יותר.

      בחינות הלשכה

      סיימתם את ההתמחות? עתה עליכם לגשת אל בחינות הלשכה. רובם הגדול של הסטודנטים נרשם לקורס הכנה לבחינות הלשכה. קורסי ההכנה כוללים מפגשי לימוד בהם מוקדש שיעור אחד או יותר לכל נושא שבבחינה.

      המתמחים מקבלים גם ספרי לימוד, ספרי תרגול וספרי בחינות של שנים עברו. כמובן כי הלימוד העצמי הוא החלק הארי של הכנה לבחינה כאשר הקורסים נועדו להכניס את המתמחים לאווירת לימודים ולרענן את זיכרונם לגבי החומר הנלמד.

      ציון עובר בבחינה בכתב העומד היום על 65, מאפשר למתמחה לגשת לבחינה בעל פה. מי שלא עבר את הבחינה בכתב, אינו רשאי לגשת לבחינה בעל פה ועליו לעשות את הבחינה בכתב שוב.

      הדרך אל הגלימה אינה קצרה. היא דורשת סיום לימודים של תואר ראשון במשפטים, תקופת התמחות וכן ציון עובר בשתי בחינות הלשכה.

       

      *האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

      לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף