כישורים מקצועיים, הם ללא ספק פרמטר חשוב עבור משרד עורכי דין, המגייס עורכי דין לשורותיו. אולם האם די בכך? בוודאי שלא. בנוסף לידע ולניסיון בעבודה, יחפש המראיין, מועמדים, אשר יתאימו למשרד, מבחינת אופיים.
בכל הנוגע להתאמה בפן המקצועי, מחפש משרד עורכי דין, עורך דין עם ניסיון בתחומי העיסוק של המשרד וככל שמדובר על עמדה בכירה יותר, כך יידרש ניסיון רב יותר. הדרישה לניסיון יכולה להיות כללית או מפורטת מאוד, לרבות, סוגי משרדים בהם עבד המועמד קודם לכן, טיפול בסוג מסוים של תיקים וכיו"ב.
מה בדבר אופיו של העובד? משרד עורכי דין, ינסה לאתר, מועמדים בעלי יחסי אנוש טובים, אשר מחד, יודעים להיות סבלניים, אך מנגד, אסרטיביים כאשר הסיטואציה דורשת זאת. האם חשוב להתכונן לראיון עבודה? בהחלט! מספר כללים חשובים לעניין זה.
כישורים מקצועיים
משרד עורכי דין, המחפש עורכי דין חדשים למשרדו, מקבל קורות חיים רבים ומחליט, אלו עורכי דין לזמן לראיון, על פי כישוריהם המקצועיים. מטבע הדברים, הפרמטר החשוב ביותר בפן הזה, הוא הניסיון של עורך הדין. היקף הניסיון הנדרש, תלוי כמובן בסוג המשרה וככל שמדובר במשרה בכירה יותר, כך יידרש ניסיון רב יותר.
גיוס עורך דין בכיר, ילווה בדרישה של עבודה קודמת במשרד גדול וייתכן שיידרש אף ניסיון בעבודה במחלקה משפטית בחברות. היה ומדובר במשרת ליטיגציה, יידרש ניסיון רב בהופעות וביכולת לנהל תיקים באופן עצמאי. לעומת זאת, כאשר משרד עורכי דין, מגייס עורכי דין צעירים לשורותיו, יידרש ניסיון מתקופת ההתמחות ולעיתים, אף ניסיון זה איננו הכרחי וגם מועמדים שהם "טאבולה ראסה", יתקבלו בברכה, כל עוד נתוניהם מתאימים למשרד.
משרד עורכי דין – אלו תכונות אופי הוא מחפש?
ניסיון תעסוקתי קודם הוא פרמטר חשוב מאוד אך הוא אינו עומד לבדו. משרד עורכי דין, יכול לראיין עשרות מועמדים עם ניסיון תעסוקתי זהה, אך חלקם אינו יתאים למשרד. מדוע? בשל אופיים של המועמדים. השתלבות מוצלחת בכל מקום עבודה, איננה תלויה אך ורק בכישורים המקצועיים, אלא גם בכישורים האישיים, למשל:
1. יחסי אנוש טובים: עורך דין יכול להיות ליטיגטור מצוין, אך אדם לא סובלני, שאינו מסוגל להקשיב ללקוח או לקולגה, מבלי להתפרץ לדבריו. משרד עורכי דין לא יקבל אדם כזה לעבודה, אף אם יש לו את הכישורים המקצועיים.
2. יכולת עבודה בצוות: שיתוף פעולה עם עורכי דין אחרים, עזרה הדדית וכיו"ב, חשובים מאוד למשרד עורכי דין, המחפש עורך דין חדש.
3. נינוחות וקור רוח: מקצוע עריכת הדין דורש לעיתים אסרטיביות, אך בד בבד, חשוב שעורך הדין יידע לשמור על קור רוח ולהיות נינוח, בעבודה השוטפת היומיומית.
האם חשוב להתכונן לראיון עבודה?
הוזמנתם לראיון עבודה? תוהים איך תגברו על עשרות מועמדים אחרים? אם תתכוננו כיאות לראיון, תזכו ליתרון משמעותי על פני אחרים. אל תבנו על קורות החיים שלכם בלבד, הם הכניסו אתכם בדלת, אך אין בהם די כדי להבטיח את קבלתכם לעבודה. התכוננו היטב לראיון והגיעו מוכנים:
- תחומי העיסוק של המשרד: היכנסו לאתר האינטרנט של המשרד וקראו אודות תחומי העיסוק של המשרד.
- פסקי דין חשובים: המשרד לקח חלק בפסקי דין חשובים שקבעו הלכות מובילות? הכירו אותם, הם בוודאי מופיעים באתר המשרד.
- תנאי עבודה: הגדירו לעצמכם מראש, מהם תנאי העבודה הרצויים לכם, שעות עבודה, שכר וכיו"ב. סביר להניח כי תישאלו על כך בראיון.
משרד עורכי דין המגייס עורכי דין חדשים לשורותיו, מבקש לקבל עורכי דין המתאימים לו, הן מבחינת הכישורים המקצועיים והן מבחינה אישית. כדי להגדיל את הסיכוי להתקבל, חשוב להתכונן לראיון כראוי: להכיר את תחומי העיסוק של המשרד, את פסקי הדין החשובים בהם לקח חלק ולהגיע עם ציפיות ברורות של שכר.