Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



בחירת התמחות – משרד עורכי דין או בית משפט – מה כדאי?

עריכת דין הוא אחד מן המקצועות הדורשים רישיון, על מנת לעסוק בהם. קבלת הרישיון, מותנית בסיום תקופת התמחות של שנה אחת. בוגרי תואר ראשון במשפטים, יכולים לבחור להתמחות במשרד עורכי דין או במסגרות שונות כמו בית משפט, חברה פרטית, משרד ממשלתי וכיו"ב.

בחירת התמחות – משרד עורכי דין או בית משפט – מה כדאי?

רבים מהסטודנטים מתלבטים בין התמחות במשרד עורכי דין, לבין התמחות בבית משפט. במאמר זה נעמוד על ההבדלים בין שתי המסגרות הללו וננסה לענות על השאלה, היכן כדאי יותר להתמחות.

ניתן להצביע על שני הבדלים מרכזיים בין התמחות במשרד עורכי דין, לבין התמחות בבית משפט: ההבדל הראשון הוא מהותי. משרד עורכי דין מכשיר את המתמחה הן מבחינה אקדמית והן מבחינה פרקטית ואלו התמחות בבית משפט, היא אקדמית בלבד.

ההבדל השני הוא טכני. ככלל, מתמחים במשרד עורכי דין, עובדים שעות רבות יותר מאשר מתמחים בבתי משפט.

משרד עורכי דין – מאפייני ההתמחות

מרבית המתמחים עוברים את תקופת ההתמחות במשרד עורכי דין. ניתן להתמחות במשרדי בוטיק, העוסקים בתחום אחד בודד, או במספר מצומצם של תחומים, או במשרדי כלבו, העוסקים במגוון רחב יותר של נושאים. המתמחים יכולים לבחור אם להשתלב בתוך משרד עורכי דין קטן או גדול, כאשר לכל מסגרת, היתרונות והחסרונות שלה.

התמחות במשרד עורכי דין, ככלל, מאופיינת בעבודה מאומצת ובשעות עבודה רבות, כאשר המטרה היא להכשיר את המתמחה לעבוד כעורך דין. המתמחה רוכש כלים אקדמיים ופרקטיים בהתמחות במשרד, אך הדגש הוא על הפרקטיקה.

1. כתיבה משפטית: המתמחה לומד לכתוב כתבי טענות על סוגיהם השונים (בהתאם לתחומי העיסוק של המשרד), בקשות ומכתבים.

2. חקירת עדים: משרד עורכי דין העוסק בליטיגציה, מלמד את מתמחיו, כיצד לבנות חקירה, אלו שאלות מותר לשאול ואלו שאלות הן אסורות. כיצד מגיבים להתנגדויות וכיו"ב.

3. הופעות: המתמחה מתלווה אל עורכי הדין, לדיונים בבתי משפט ולומד מהם כיצד לטעון ולהתנהל בבית המשפט מול הלקוח, מול העדים, מול השופט ומול הצד שכנגד.

משרד עורכי דין שבו מספר עורכי דין, מאפשר למתמחה, להכיר שיטות עבודה שונות, חושף אותו לנושאים שונים ומלמדו כיצד לעבוד בצוות.

פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

התמחות בבית משפט

אופייה של התמחות בבית משפט, הוא שונה מאוד מאופייה של התמחות במסגרת משרד עורכי דין. טיבה של ההתמחות הוא בעיקר אקדמי. המתמחה מפתח יכולות מחקר וכתיבה גבוהות, אך הוא אינו למד כיצד לפתח חשיבה משפטית אסטרטגית. הוא לעיתים זוכה לצפות בעורכי הדין הטוענים בפני השופט, אך הוא רואה רק את התוצאה ולא את השלבים בדרך אליה. ככלל, ניתן לומר כי מתמחים בבתי משפט, עובדים פחות שעות ממתמחים במשרדי עורכי דין, אך יש גם יוצאי דופן.

מבחינת היקף הלמידה, הדבר תלוי בעיקר בשופט אליו מצוות המתמחה. ישנם שופטים, המטפלים במגוון רחב של תיקים ואחרים, דנים בעיקר בתיקים בתחום מסוים. מטבע הדברים, ככל שהשופט דן בתיקים מגוונים יותר, כך נחשף המתמחה ליותר נושאים.

מה כדאי? איך מחליטים?

ישנם הבדלים ברורים בין התמחות במשרד עורכי דין, לבין התמחות בבית משפט. במסגרת הראשונה, ישנו שילוב בין הפן האקדמי לפרקטי, כאשר הדגש הוא הפרקטיקה. במסגרת של בית משפט, הפן האקדמי הוא העיקר. על כן, עבור מי שמעוניין לעסוק בעריכת דין, התמחות במסגרת של משרד עורכי דין, היא הבחירה המתאימה יותר. המבקשים להמשיך במסלול אקדמי, יוכלו לקבל כלים טובים יותר בהתמחות בבית משפט.

בוגרי לימודי משפטים, יכולים לבחור להתמחות במסגרות שונות. שתי המסגרות העיקריות הן משרד עורכי דין ובית משפט. התמחות במשרד עורכי דין, משלבת את הפן האקדמי והפרקטי, אך שמה דגש גדול יותר על הצד הפרקטי. לעומתה, התמחות בבית משפט, מקנה כלים אקדמיים בעיקר. לאור זאת, צריך כל מתמחה, להחליט איזו מסגרת מתאימה לו, בהתאם לשאיפותיו בעתיד.

*האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מידע חשוב נוסף