Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
Netlawyers_MainPic משרד עורכי דין
פנייה לייעוץ אישי



עורכי דין בישראל בהשוואה לעורכי דין בארה"ב

מבוא

אחד המקצועות הפופולאריים ביותר בישראל הינו מקצוע עריכת דין. לפי נתונים של לשכת עורכי הדין בישראל, אחד מכל 161 תושבים בישראל הינו עורך דין. האם משתלם להיות עורך דין בישראל בהשוואה לעורכי דין בארה"ב? מאמר זה יעסוק בהשוואה בין עורכי דין בישראל לבין עורכי דין בארה"ב בתחומי שכר, עומס שעות בעבודה ואחוזי אבטלה במקצוע.

עורכי דין בישראל בהשוואה לעורכי דין בארה"ב

פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מהו אחוז עורכי הדין המובטלים בישראל ביחס לעורכי דין בארה"ב?

על אף האחוז הגבוה של עורכי דין בישראל ביחס לאוכלוסייה, אחוז האבטלה הרשמי בקרב סקטור זה הינו 7.8% בלבד, לעומת 8.6% אבטלה בארה"ב (על-פי נתוני חברת GLawBAL).

אולם כפי שמציין מנכ"ל חברת GLawBAL, יש לקחת בחשבון כי מספר לא מבוטל של עורכי דין בישראל המוצאים עצמם ללא תעסוקה נוטשים את המקצוע לטובת תחום אחר או פותחים משרד עורכי דין פרטי.

בנוסף, עורכי דין בישראל עסוקים 85% פחות מהרף המקובל, מצב המוגדר כאבטלה סמויה.

בסיכום הדברים, ישנה בקרב סקטור עורכי הדין בישראל אבטלה אפקטיבית בשיעור של 15.7%.

שכר עורכי הדין בישראל בהשוואה לשכר עורכי דין בארה"ב

מסקר שערכה חברת "קודקס" השנה בקרב 1,000 עורכי דין פעילים בישראל, עלו הנתונים הבאים:

1. שכר ממוצע בקרב עורכי דין בישראל בעלי ותק של 5-6 שנים מההסמכה – בחברות או במשרד עורכי דין גדול מרוויח עורך דין בעל ותק של 5-6 שנים כ- 20,000 ₪ בחודש. במשרד עורכי דין בינוני או במגזר הציבורי מרוויח עורך דין בעל ותק דומה כ- 15,000 ₪ בחודש, ואילו עורך דין בעל ותק דומה המועסק במשרד עורכי דין קטן מרוויח כ- 13,000 ₪ בחודש.

2. עלייה בשיעור השכר מההסמכה ועד 5-6 שנות ותק – במשרדי עורכי דין גדולים ישנה עלייה של כ- 9,000 ₪, במשרדים בינוניים וקטנים ובמגזר הציבורי ישנה עלייה של כ- 5,000 ₪ בלבד, ואילו עורכי דין המועסקים בחברות זוכים בעליית שכר של כ- 10,000 ₪ במהלך שנים אלו.

3. התחום הרווחי ביותר – עורכי דין המועסקים במשרד עורכי דין מתחום ההיי-טק מרוויחים את השכר הגבוה ביותר בקרב עורכי דין בישראל. אחריהם עורכי דין מתחום המסחר הבינלאומי, אחריהם משוק ההון ובמקום הרביעי עורכי דין מתחום הקניין הרוחני.

ומה קורה בארה"ב? בארה"ב לעומת זאת, במשרד עורכי דין מוביל באחת הערים הגדולות, מרוויח עורך דין מתחיל כ- 45,000 ₪ בחודש, כאשר בשנתו השישית ירוויח כבר כ- 75,000 ₪ בחודש!

עם זאת, יוקר המחייה בארה"ב גבוה יותר מאשר בישראל, כך שבסופו של יום לא ברור שעו"ד בארה"ב נשאר בסוף החודש עם הרבה יותר כסף מעמיתו הישראלי.

שעות עבודה של עורכי דין בישראל בהשוואה לעורכי דין בארה"ב

באותו סקר של חברת "קודקס" נמצא, כי עורכי דין בישראל עובדים בממוצע 9.5 שעות ביממה, כאשר עורכי דין גברים עובדים בממוצע 10.1 שעות ביממה ואילו עורכות דין עובדות בממוצע 8.9 שעות ביממה.

במשרד עורכי דין גדול עובדים קצת יותר מ- 10 שעות ביממה, במשרד בינוני קצת פחות מ- 10 שעות ביממה, בחברה ומשרד קטן מעט יותר מ- 9 שעות ביממה, ואילו במגזר הציבורי עובדים קצת פחות מ- 9 שעות ביממה.

בארה"ב לעומת זאת, עובד עורך דין מתחיל במשרד עורכי דין גדול מינימום 12 שעות ביממה, כאשר הוא נדרש להיות זמין גם בשבתות וחגים.

סיכום

נראה לי שעל אף שבישראל פעילים 43,346 עורכי דין, עדיין כדאי לעסוק בתחום זה בארץ. אחוזי האבטלה הרשמיים אינם גבוהים – וכמדומני שהטובים מוצאים את מקומם בתחום – השכר גבוה בהרבה מהממוצע במשק ושעות העבודה סבירות.

מסקנה זו מתחזקת לאור המצב בארה"ב, שם עורך דין מתחיל נדרש לעבוד למעלה ממחצית משעות היממה. כמו כן, על-מנת לקבל משרה כעורך דין בארה"ב, יש לעבור את בחינות הלשכה האמריקאיות ורצוי מאוד גם להיות בעל שליטה טובה בשפה האנגלית ובעל רקע מקצועי מיוחד (על-פי דברי עו"ד ארן היימן, שותף מנהל בסניף בניו-יורק של משרד עו"ד "שבלת ושות'").

לכן נראה לי, שלעורך דין ישראלי כדאי להישאר בארץ, בסביבה המוכרת של משפחתו וחבריו. הרי כסף זה לא הכל, לא?

*האמור בתוכן המקצועי של אתר Netlawyers אינו בגדר המלצה משפטית, אינו תחליף לחות דעת משפטית או ייעוץ. המבקש לעשות שימוש בתוכן האתר, עושה כן באחריותו בלבד.

לייעוץ ראשוני חייג 077-8054051 (זמינות 24 שעות)
פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מידע חשוב נוסף